Röd botanisk tulpan Linifolia EKO

Linifolia är en kul röd liten tulpan som öppnar sig under dagen och sluter sig om kvällen. Uppfyller stränga krav för biologisk blomsterlök, vilket går lite längre än vad vi i Sverige kallar "ekologisk". Köper du hållbart odlad ekologisk blomsterlök är du med tillsammans med Lökgrossisten och eko-bönderna och verkar för en hållbar planet.

Linifolia
Tulipa linifolia
10 cm
Blommar mitt i säsongen
Flerårig och sprider sig

Vad är en gynnsam växtplats för tulpaner? Tulpanens värsta fiende är regn. Välj en väldränerad plats, t ex en sluttning eller en höjd, och plantera gärna med lite sand eller grus kring själva löken. Då är chansen stor att dina tulpaner överlever och blommar om år efter år. Botaniska lökväxter klarar sig extra fint i bara sand eller grus. De är vilda, fleråriga, sprider sig och rådjuren äter dem inte.

Viktigt om du planterar lökar i ett hörn av en gräsmatta:
Här måste du låta det bli en "äng". Du får alltså inte klippa gräset förrän när bladen från löken vissnat ner helt. Bladen samlar in näring ner till löken så att den skall kunna blomma även nästa år. När den är klar med det jobbet gulnar bladen och vissnar. Först då kan du börja klippa även denna del av gräsmattan.

Artikelbild: Röd botanisk tulpan Linifolia EKO
325 kr
Artikelnamn: Röd botanisk tulpan Linifolia EKO - 100 st
Artnr: E5-17-0100
Artikelbild: Röd botanisk tulpan Linifolia EKO
750 kr
Artikelnamn: Röd botanisk tulpan Linifolia EKO - 250 st
Artnr: E5-17-0250
Artikelbild: Röd botanisk tulpan Linifolia EKO
1 375 kr
Artikelnamn: Röd botanisk tulpan Linifolia EKO - 500 st
Artnr: E5-17-0500
Artikelbild: Röd botanisk tulpan Linifolia EKO
2 500 kr
Artikelnamn: Röd botanisk tulpan Linifolia EKO - 1000 st
Artnr: E5-17-1000