Blomsterfyrverkeri "Tidig Kaskad"

Showwinner + Flower Record + Pickwick är de sorter som ingår i blomsterfyrverkeri "Tidig Kaskad". Alla blommar samtidigt, vilket ger en ljuvlig färgupplevelse under en hel månad. Även i våra blomsterfyrverkerier byter vi ut alla sorter som finns att få tag i mot ekologiska / biologiska varianter. Ännu finns inte allt att få ekologiskt, men ju mer ni och vi köper från våra eko-bönder, desto snabbare kommer förändringen mot friska naturliga jordar och en hållbar planet.
Höjd:
Färg:
Blomningstid:

Kaufmanniatulpan Showwinner - klarröd
Vanlig krokus Flower Record - mörklila
Vanlig krokus Pickwick - strimmig lila och vitt

Visst är det fantastiskt att denna lilla tulpan existerar som blommar nästan lika tidigt som krokus. Den gör alla möjliga kombinationer med rött möjliga som vi inte är vana att se så tidigt på våren. I bakgrunden på denna bild skymtar några gula krokus. Dessa säljer vi inte i år, men om du gärna vill ha det som på bilden är det inget som hindrar att du nästa år köper gula krokus och planterar på samma plats. Eller - köp redan i år av någon annan handlare!

Viktigt om du vill ha lökväxter på en del av din gräsmatta:
Här måste du låta det bli en "äng". Du får alltså inte klippa gräset förrän bladen från löken vissnat ner helt. Bladen samlar in näring ner till löken så att den skall kunna blomma även nästa år. När den är klar med det jobbet gulnar bladen och vissnar. Först då kan du börja klippa även denna del av gräsmattan.

Artikelbild: Blomsterfyrverkeri "Tidig Kaskad"
344 kr
Artikelnamn: Blomsterfyrverkeri "Tidig Kaskad" - 1 kvm
Artnr: 7-18-0001
Artikelbild: Blomsterfyrverkeri "Tidig Kaskad"
3 050 kr
Artikelnamn: Blomsterfyrverkeri "Tidig Kaskad" - 10 kvm
Artnr: 7-18-0010
Artikelbild: Blomsterfyrverkeri "Tidig Kaskad"
12 438 kr
Artikelnamn: Blomsterfyrverkeri "Tidig Kaskad" - 50 kvm
Artnr: 7-18-0050
Artikelbild: Blomsterfyrverkeri "Tidig Kaskad"
22 438 kr
Artikelnamn: Blomsterfyrverkeri "Tidig Kaskad" - 100 kvm
Artnr: 7-18-0100