Blomsterfyrverkeri "Skogsglöd"

Tulpaner i rött, gult, orange, rosa och svart är de sorter som ingår i blomsterfyrverkeri "Skogsglöd". Alla blommar samtidigt, vilket ger en ljuvlig färgupplevelse under en hel månad. Även i våra blomsterfyrverkerier byter vi ut alla sorter som finns att få tag i mot ekologiska / biologiska varianter. Ännu finns inte allt att få ekologiskt, men ju mer ni och vi köper från våra eko-bönder, desto snabbare kommer förändringen mot friska naturliga jordar och en hållbar planet.
Höjd:
Färg:
Blomningstid:

I detta paket försöker vi blanda alla möjliga sorter, så att både färgprakten och blomningstiden blir så rik som möjligt. Spännande att sätta lökarna lika glest som på bilden, men då måste det vara i ett skogs- eller ängsparti som är fritt från ogräs - annars tar ogräset över med tiden och tulpanerna dör snart ut.

Viktigt om du vill ha lökväxter på en del av din gräsmatta:
Här måste du låta det bli en "äng". Du får alltså inte klippa gräset förrän långt in i juli när bladen från löken vissnat ner helt. Bladen samlar in näring ner till löken så att den skall kunna blomma även nästa år. När den är klar med det jobbet gulnar bladen och vissnar. Först då kan du börja klippa även denna del av gräsmattan.

För en så gles blandning som den man ser på bilden kan man räkna med att tulpanerna räcker till en enormt mycket större yta än vad som anges på förpackningen.

Artikelbild: Blomsterfyrverkeri "Skogsglöd"
494 kr
Artikelnamn: Blomsterfyrverkeri "Skogsglöd" - 1 kvm
Artnr: 7-25-0001
Artikelbild: Blomsterfyrverkeri "Skogsglöd"
4 313 kr
Artikelnamn: Blomsterfyrverkeri "Skogsglöd" - 10 kvm
Artnr: 7-25-0010
Artikelbild: Blomsterfyrverkeri "Skogsglöd"
20 563 kr
Artikelnamn: Blomsterfyrverkeri "Skogsglöd" - 50 kvm
Artnr: 7-25-0050
Artikelbild: Blomsterfyrverkeri "Skogsglöd"
37 438 kr
Artikelnamn: Blomsterfyrverkeri "Skogsglöd" - 100 kvm
Artnr: 7-25-0100