Blomsterfyrverkeri "Kvällsglöd" för gräsmatta

Kvällsglöd går i som namnet antyder i varma mjuka färger. Mot slutet av blomstrings-perioden tronar den svarta skönheten Queen of Night huvudet högre än de andra tulpanerna.
 • Kvällsglöd
 • Ballerina
 • Ronaldo
 • Ballerina
 • Queen of Night
 • Orange Princess
Höjd:
Färg:
Blomningstid:
Familj:
Lökstorlek:

Skandinavisk design som siktar på naturlig skönhet. Vi blandar fritt och vildvuxet, genomtänkt i färg och blomningstid.  Ni får en rabatt som sakta ändrar färg under våren, från krokus till försommar. Bilderna visar hur det ser ut mot mitten/slutet av blomperioden. Basen utgörs av sorter som blommar år efter år i decennier. Om några av sorterna dör ut efter några år, så är det oftast vissa av tulpanerna, men blandningen är komponerad så att  då tar de tuffare lökarna över - de härdigare tulpanerna, narcisser, krokus och botaniska lökar. Dessa sprider sig och fyller utrymmet där andra lökar försvinner.

Saknar man vissa av tulpanerna efter några år, så finns påfyllningspaket med bara de tulpanlökar som ingår i just den här blandningen att köpa som en separat produkt.

Kvällsglöd går i som namnet antyder i varma mjuka färger. Mot slutet av blomstringsperioden tronar den svarta skönheten Queen of Night huvudet högre än de andra tulpanerna.

Viktigt om du vill ha lökväxter på en del av din gräsmatta:
Här måste du låta det bli en "äng". Du får alltså inte klippa gräset förrän långt in i juli när bladen från löken vissnat ner helt. Bladen samlar in näring ner till löken så att den skall kunna blomma även nästa år. När den är klar med det jobbet gulnar bladen och vissnar. Först då kan du börja klippa även denna del av gräsmattan.

Artikelbild: Blomsterfyrverkeri "Kvällsglöd" för gräsmatta
619 kr
Artikelnamn: Blomsterfyrverkeri "Kvällsglöd" för gräsmatta - 1 kvm
Artnr: 9-02-0001
Artikelbild: Blomsterfyrverkeri "Kvällsglöd" för gräsmatta
5 938 kr
Artikelnamn: Blomsterfyrverkeri "Kvällsglöd" för gräsmatta - 10 kvm
Artnr: 9-02-0010
Artikelbild: Blomsterfyrverkeri "Kvällsglöd" för gräsmatta
29 313 kr
Artikelnamn: Blomsterfyrverkeri "Kvällsglöd" för gräsmatta - 50 kvm
Artnr: 9-02-0050
Artikelbild: Blomsterfyrverkeri "Kvällsglöd" för gräsmatta
56 188 kr
Artikelnamn: Blomsterfyrverkeri "Kvällsglöd" för gräsmatta - 100 kvm
Artnr: 9-02-0100

Du kanske också är intresserad av

 • En blå pärlhyacint tittar fram och Ballerina heter den liljeblommande tulpanen som riktigt lyser i orange. Narcissen, citrongul med knallröda stänk i mitten är Tahiti som står sig mycket länge.
  från 619 kr
 • Rosa rapsodi är en mix som går i svala romantiska färger. Tulpanerna skimrar i rosa, vitt och violett med den prinsess-söta - och doftande! - narcissen Cheerfulness som stomme.
  från 619 kr
 • Storslaget, med många kraftfulla darwinhybrider, har sin storblomning mitt i säsongen. Därefter följer en period där man ser både knoppar, blommande och början till utblommade sorter samtidigt!
  från 619 kr
 • Köpenhamn med många vackra nyanser i orange och ljusrött som harmonierar med mitten på blandningens narciss, som heter Geranium och hör till släktet mångblommiga eller mångkroniga narcisser.
  från 619 kr