Blomsterfyrverkeri "Äktenskapstycke"

Negrita + Geranium är de sorter som ingår i blomsterfyrverkeri "Äktenskapstycke". Alla blommar samtidigt, vilket ger en ljuvlig färgupplevelse under en hel månad. Även i våra blomsterfyrverkerier byter vi ut alla sorter som finns att få tag i mot ekologiska / biologiska varianter. Ännu finns inte allt att få ekologiskt, men ju mer ni och vi köper från våra eko-bönder, desto snabbare kommer förändringen mot friska naturliga jordar och en hållbar planet.
Höjd:
Färg:
Blomningstid:

Mångkronig narciss Geranium - vit/orange
Triumftulpan Negrita - lila

Så enkelt och så bedårande. Här är ett fint exempel på en rabatt som kommer att förändras med tiden. Geranium är tålig, stark, flerårig och sprider sig dessutom. Tulpanen Negrita kommer att klara sig ett antal säsonger beroende på var man placerar sin rabatt. Ju högre, torrare och soligare - desto bättre. Men förr eller senare kommer tulpanen att försvinna och narcissen Geranium tar över helt.

Vårt förslag är att efter några år när man är pigg på något nytt igen låta gräva ner ytterligare tulpaner - denna gång med en helt annan färg. Kanske en röd/gul blandning eller olika rosa nyanser eller varför inte två former av vit tulpan - liljetulpanen Tres Chique och den dubbla Mount Tacoma. Variationsmöjligheterna är oändliga.

Viktigt om du vill ha lökar på en del av gräsmattan:
Här måste du låta det bli en "äng". Du får alltså inte klippa gräset förrän långt in i juli när bladen från löken vissnat ner helt. Bladen samlar in näring ner till löken så att den skall kunna blomma även nästa år. När den är klar med det jobbet gulnar bladen och vissnar. Först då kan du börja klippa även denna del av gräsmattan.

Artikelbild: Blomsterfyrverkeri "Äktenskapstycke"
494 kr
Artikelnamn: Blomsterfyrverkeri "Äktenskapstycke" - 1 kvm
Artnr: 7-07-0001
Artikelbild: Blomsterfyrverkeri "Äktenskapstycke"
4 313 kr
Artikelnamn: Blomsterfyrverkeri "Äktenskapstycke" - 10 kvm
Artnr: 7-07-0010
Artikelbild: Blomsterfyrverkeri "Äktenskapstycke"
20 563 kr
Artikelnamn: Blomsterfyrverkeri "Äktenskapstycke" - 50 kvm
Artnr: 7-07-0050
Artikelbild: Blomsterfyrverkeri "Äktenskapstycke"
37 438 kr
Artikelnamn: Blomsterfyrverkeri "Äktenskapstycke" - 100 kvm
Artnr: 7-07-0100